Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@00:22:57 GMT

نشانه‌های بیماری را در دست‌هایتان ببینید

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۴۰۸۵۲

نشانه‌های بیماری را در دست‌هایتان ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، عصر ایران به نقل از ایت دیس نوشت: دست‌ها اغلب یکی از نخستین بخش‌های بدن هستند که نشانه‌های افزایش سن و پیری در آنها شکل می‌گیرد، اما تغییراتی هرچند کوچک در آنها مانند قرمز شدن کف دست‌ها یا خشکی پوست می‌تواند سرنخ‌هایی مهم درباره موضوعاتی دیگر ارائه کند. دست‌ها می‌توانند نشانگرهای خوبی برای شرایطی خفیف یا جدی باشند که در قسمتی دیگر از بدن در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به برخی نشانه‌ها در دست اشاره می‌شود که می‌توانند ما را از بروز برخی بیماری‌ها مطلع کنند.

تغییر رنگ ناخن‌ها

هر دست از استخوان، اعصاب، رگ‌های خونی، بافت همبند و پوست تشکیل شده است. زیر هر ناخن، بستر ناخن حاوی شبکه‌ای از مویرگ‌هاست. ناخن‌های سالم ظاهری صورتی رنگ دارند و می‌توانید خون سرشار از اکسیژن را در این مویرگ‌ها مشاهده کنید. اگر ذخایر اکسیژن شما تخلیه شده باشد مثلا در موارد بیماری‌های ریوی یا قلبی رنگ ناخن‌ها می‌تواند به آبی تغییر کند و این عارضه به نام سیانوز شناخته می‌شود.

از مواردی که می‌توانند موحب س شوند می‌توان به بیماری مزمن انسدادی ریه، آسم، بیماری قلبی مادرزادی، آمبولی ریوی و نارسایی قلبی اشاره کرد. هموگلوبین غیرطبیعی مانند مسمومیت با مونوکسیدکربن نیز می‌تواند موجب سیانوز شود.

بر همین اساس، از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند درخواست می‌شود لاک ناخن‌های خود را پاک کنند.

لرزش دست

لرزش در هر دو دست می‌تواند نشانه‌ای از اضطراب، ترک الکل یا مصرف بیش از حد کافئین باشد. از دلایل دیگر لرزش دست‌ها می‌توان به بیماری پارکینسون یا پرکاری غده تیروئید اشاره کرد. گاهی اوقات لرزش دست می‌تواند به دلیل مصرف داروهای ضد روان‌پریشی مورد استفاده برای درمان اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی شکل بگیرد.

آستریکسیس، لرزش دست هنگام کشیدن و رو به ‌بالا نگاه داشتن دست‌ها، نشانه‌ای از نارسایی جدی کبد است.

لرزش در یک دست می‌تواند به واسطه ضعف عصبی‌عضلانی ناشی از یک سکته مغزی یا تومور مغزی شکل بگیرد.

تغییر رنگ پوست دست‌ها

زرد شدن رگ پوست دست‌ها یا در واقع پوست کل بدن و قسمت سفید چشم‌ها به بیماری زردی یا یرقان اشاره دارد و نشانه‌ای از بیماری کبد، کیسه صفرا یا پانکراس است.

سردی، رنگ‌پریدگی و پف کردن دست‌ها ممکن است نشانه‌ای از کم‌کاری غده تیروئید باشد.

کم‌خونی ممکن است موجب رنگ‌پریدگی پوست کف دست‌ها شود.

بیماری کبد نیز می‌تواند موحب تغییر رنگ کف دست‌ها به قرمز روشن شود.

ضخیم شدن یا ترک خوردن پوست

اگر پوست قرمز و ضخیم شده است یا ترک‌خوردگی دارد، این شرایط ممکن است به اگزما یا درماتیت تماسی اشاره داشته باشد و گاهی اوقات نیز به واسطه مواجهه با عوامل آلرژی‌زا رخ می‌دهد.

یک مشکل شایع آلرژی به نیکل است. نیکل یکی از مواد اصلی مورد استفاده برای تولید جواهرات، ساعت‌ها، سکه‌ها، لوازم آرایش و غیره است. این ماده در غذا و نوشیدنی‌هایی مانند چای سیاه، شیر سویا، شکلات و مغز دانه‌ها نیز وجود دارد.

نیکل یکی از دلایل شایع بروز درماتیت تماسی است.

نکته بهداشتی: آلرژی به زینت‌آلات

پسوریاز یک بیماری پوستی التهابی است که می‌تواند دست‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. تاول یا وصله‌های قرمز با پوشش سفید و ترک‌خورده روی دست‌های افراد مبتلا به این بیمار دیده می‌شود.

جرب یا گال می‌تواند موجب خارش شدید پوست شود. هیره‌های خارشی، موجوداتی شبیه کنه، عامل این بیماری‌اند که می‌تواند موجب راش پوستی خارش‌دار شود. این موجودات معمولا بین انگشتان دست ساکن می‌شوند و با نفوذ به درون پوست در آن تخمگذاری می‌کنند. این بیماری به درمان دقیق نیاز دارد.

التهاب مفاصل انگشتان

آرتریت یا التهاب مفصل می‌تواند مفاصل هر انگشت و مچ دست‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. انگشتانی که تحت تاثیر آرتریت قرار می‌گیرند ممکن است ظاهری متورم و قرمز داشته و نسبت به لمس حساس باشند. آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت (آرتروز) دو نوع شایع آرتریت هستند که البته ویژگی‌های متفاوتی دارند.

آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که می‌تواند موجب تورم و تغییر شکل در مفاصل از جمله مفاصل انگشتان دست شود. این بیماری با سندرم شوگرن نیز مرتبط است که افراد مبتلا به آن از خشکی چشم‌ها و دهان رنج می‌برند.

استئوآرتریت یا آرتروز به واسطه تخریب غضروف مفاصل و شکل‌گیری توده‌های استخوانی سخت در مفاصل از جمله مفاصل انگشتان دست تعریف می‌شود. در حقیقت، این بیماری می‌تواند هر مفصلی را در بدن تحت تاثیر قرار دهد.

تورم دردناک مفاصل 

نقرس می‌تواند به تورم دردناک در یک یا تعداد بیشتری از مفاصل انگشتان دست یا پا منجر شود. این بیماری به واسطه تولید بیش از حد اسیداوریک یا ناتوانی بدن در تجزیه آن شکل می‌گیرد. در نتیجه، بلورهای اسیداوریک در مفاصل رسوب می‌کنند.

رسوب کلسترول نیز ممکن است اطراف بند انگشت‌ها رخ دهد که این شرایط به نام «زانتومای تاندونی» شناخته می‌شود. این نشانه‌ای از هایپرکلسترولمی خانوادگی (بالا بودن ارثی چربی خون) است.

ضخیم شدن بافت همبند در کف دست

بیماری دوپویترن یا انقباض دوپویترن شرایطی است که در آن بافت همبند در کف دست ضخیم می‌شود. به واسطه این بیماری تاندون‌ها کوتاه شده و انگشت‌های چهارم و پنجم دست به سمت داخل کشیده می‌شوند. از این رو آنها تا حدی خمیده و در حالت استراحت ثابت می‌شوند. این به معنای آن است که نمی‌توانید انگشت خود را کاملا صاف کنید و می‌تواند بسیار ناتوان‌کننده باشد.

انگشت ماشه‌ای زمانی رخ می‌دهد که یک تاندون در انگشت دست ملتهب می‌شود و نمی‌تواند عملکرد درست خود را ارائه کند. شما می‌توانید انگشت خود را خم کنید، اما بدون اعمال فشار امکان بازگشت آن به حالت قبل وجود ندارد. گاهی اوقات زمانی که در تلاش برای صاف کردن انگشت خود هستید ممکن است صدای تق را بشنوید.

نشانگان کانال مچی شرایط رایج دیگری است که به واسطه زیر فشار قرار گرفتن عصب میانی یا مدیان رخ می‌دهد. فرد مبتلا به این شرایط ممکن است بی‌حسی و گزگز را در دست خود تجربه کند و با گذشت زمان از دست دادن عضله و ضعف رخ می‌دهد. نشانگان کانال مچی با دیابت، آرتریت روماتوئید و بیماری تیروئید مرتبط است. این شرایط می‌تواند در دوران بارداری نیز شکل بگیرد.

قاشقی‌شکل شدن ناخن‌ها

کم‌خونی ممکن است موجب شکنندگی یا حتی قاشقی شکل شدن ناخن‌ها شود. این می‌تواند نشانه‌ای از بیماری سلیاک، دیابت، کمبود ویتامین B۱۲ یا هموکروماتوزیس ــ ذخایر بیش از حد آهن در بدن ــ باشد.

افراد مبتلا به دیابت ممکن است به شرایطی به نام چیروآرتروپاتی مبتلا باشند که به سفتی دست‌ها و انگشتان منجر می‌شود. افراد مبتلا به این شرایط اگر کف دست‌های خود را روی یکدیگر قرار دهند و انگشتان خود را تا حد امکان صاف کنند قادر نخواهند بود تا تمام طول هر انگشت را لمس کنند.

ناخن‌های نیم و نیم (Half and Half Nails) عارضه‌ای نادر است، اما می‌تواند نشانه‌ای از نارسایی کلیوی باشد. در این شرایط بخش پایینی ناخن رنگ‌پریده یا سفید و بخش بالایی یا انتهایی ناخن قهوه‌ای‌رنگ دیده می‌شود.

بیماری رینود زمانی رخ می‌دهد که رگ‌های خونی در انگشتان دست یا پا به طور ناگهانی منقبض می‌شوند. در نتیجه، جریان خون در انگشتان کاهش می‌یابد. در این شرایط که می‌تواند خطرناک نیز باشد، انگشتان دست یا پا ممکن است ابتدا سفید شوند و سپس به آبی تغییر رنگ دهند و همچنین بسیار سرد احساس می‌شوند. در صورت گرم شدن ناحیه و به واسطه بازگشت جریان خون، انگشتان به رنگ عادی بازمی‌گردند.

پرکاری غده تیروئید ممکن است موجب احساس گرما و تعریق در کف دست‌ها شود.

آکرومگالی بیماری است که در آن بدن بیش از حد هورمون رشد تولید می‌کند. افراد مبتلا به آکرومگالی ممکن است دارای دست‌ها و پاهایی با اندازه‌ای بسیار بزرگ باشند.

جویدن ناخن

جویدن ناخن که در پزشکی به نام آنیکوفاژی شناخته می‌شود، ممکن است نشانه‌ای از اضطراب باشد. این شرایط ممکن است به دلیل اضطراب جدایی، استرس یا اختلال کمبود توجه و بیش‌فعالی (ADHD) رخ دهد.

افراد مبتلا به خودآزاری عمدی را می‌توان با نگاهی به جای زخم‌هایی که روی مچ دست خود دارند، تشخیص داد. این ممکن است به افسردگی یا اهداف خودکشی واقعی اشاره داشته باشد.

خونریزی ناخن‌ها

بیماری پسوریاز یا سوریاسیس می‌تواند بر ناخن‌های فرد تاثیر بگذارد وگاهی اوقات فقط ناخن‌ها هستند که تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرند. در این شرایط ناخن‌ها ترد و ضخیم می‌شوند و رنگشان تغییر می‌کند و حفره‌های کوچکی روی آن‌ها به وجود می‌آید. گاهی اوقات ناخن‌ها از روی بستر خود بلند می‌شوند که این شرایط به نام اونیکولیز شناخته می‌شود.

عفونت‌های قارچی ناخن می‌توانند در دست‌ها رخ دهند، اگرچه بیشتر در پاها شایع هستند. در این شرایط ناخن‌ها دچار تغییر رنگ شده و ضخیم شدن و بلند شدن بخش دیستال ناخن دیده می‌شود. این شرایط می‌تواند در نتیجه سرکوب سیستم ایمنی بدن در نتیجه شیمی‌درمانی یا دیابت رخ دهد.

ممکن است خونریزی‌های کوچک در ناخن‌ها رخ دهد که به نام خونریزی‌های رگه‌ای شناخته می‌شود. این ممکن است نشانه‌ای از پسوریاز یا بیماری لیکن پلان بوده یا گاهی اوقات به واسطه مصرف برخی داروها شکل بگیرد. خونریزی‌های رگه‌ای می‌توانند نشانه‌ای از اندوکاردیت باکتریایی نیمه حاد ــ یک عفونت باکتریایی دریچه‌های قلب ــ نیز باشند.

ملانوما نوعی سرطان پوست است که می‌تواند زیر یک ناخن شکل بگیرد. سیاه یا قهوه‌ای شدن بستر ناخن می‌تواند به این شرایط اشاره داشته باشد. معمولا فقط یک ناخن تحت تاثیر این شرایط قرار می‌گیرد. این یک وضعیت اضطراری است و فرد باید کمک پزشکی فوری دریافت کند.

چماقی شدن ناخن به برآمده شدن قسمت انتهایی ناخن و همچنین پوست اطراف بستر ناخن گفته می‌شود. این شرایط بیشتر در افراد مبتلا به بیماری مزمن ریه، بیماری قلبی مادرزادی، سل یا سرطان ریه شایع است.

دست‌ها سن افراد را نشان می‌دهند

دست‌ها می‌توانند نشان‌دهنده سن شما باشند. با افزایش سن، پوست پشت دست‌ها نازک‌تر شده و سیاهرگ‌ها واضح‌تر دیده می‌شوند. گاهی اوقات لکه‌های قهوه‌ای‌رنگ روی پوست به وجود می‌آید که لکه‌های پیری نامیده می‌شوند.

نحوه دست دادن شما اطلاعات زیادی را ارائه می‌کند

یک پزشک می‌تواند هنگام دست دادن با بیمار اطلاعات بسیاری را کسب کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ که در نشریه International Journal of Cardiology منتشر شد، نشان داد که کاهش فشار و قدرت گرفتن دست هنگام دست دادن با افزایش احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی‌عروقی مرتبط است.

کد خبر 481680 برچسب‌ها سلامت ناخن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت ناخن تواند نشانه ای ممکن است نشانه ای تحت تاثیر قرار دهد شرایط ممکن مفاصل انگشتان دست آرتریت روماتوئید اشاره داشته توانند نشان افراد مبتلا دست ها می توان ممکن است موجب تواند موجب شناخته می شود دست می تواند غده تیروئید بیماری قلبی دیده می شود گاهی اوقات بافت همبند شکل بگیرد انگشت خود تغییر رنگ بستر ناخن رخ می دهد بیش از حد کف دست کف دست ها شدن ناخن دست دادن ضخیم شدن نشانه ها لرزش دست قهوه ای ناخن ها رخ دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۰۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟

تین نیوز

پلاک فلزی که برای شناسایی رسمی وسیله نقلیه متصل می‌شود، پلاک خودرو نام دارد. همه کشورها برای وسایل نقلیه جاده‌ای مانند: اتومبیل، کامیون و موتورسیکلت نیاز به ثبت پلاک دارند. 

به گزارش تین نیوز، پلاک خودرو ایرانی، یک شناسه عددی است که به طور منحصر به فرد برای هر اتومبیل در نظر گرفته شده است. شماره پلاک خودرو همانند اثر انگشت در اتومبیل ها می باشد که باید منحصر بفرد باشد و به همین دلیل هیچ اتومبیلی دارای پلاک یکسان با سایر پلاک ها نیست.

پلاک وسایل نقلیه علاوه بر عدد، دارای رنگ‌ها و حروف مختلفی است که کمتر به آن توجه کردیم، اما هرکدام نشان‌گر مورد خاصی است که دانستنش در برخی موارد به افزایش اطلاعات عمومی کمک می‌کند.

 پلاک خودروها در کشور که به پلاک ملی مشهور است دارای شش رنگ‌ مختلف است که بر اساس مالکیت خودروها، نوع و ... دسته‌بندی شده است.

رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟ خودروهای پلاک سفید

خودروهای پلاک سفید سه دسته هستند:

-خودروهایی با حرف «گ»،

خودروهای پلاک سفید با حرف «گ»،به اصطلاح به خودروهای گذرموقت معروف هستند

-خودروهایی با دیگر حروف الفباء به جز «گ» و پلاک هایی با نشانه ویلچر

خودروهای شخصی هستند که روزانه شمار زیادی از آن‌ها در کشور در حال تردد هستند و طبیعی است که بیشترین تعداد پلاک خودرو نیز مربوط به این نوع است.

خودروهای پلاک سفید با نشانه ویلچر، خودرو های متعلق به جانبازان و معلولان است.

خودروهای پلاک زرد :

خودروهای پلاک زرد با حرف «ک» خودروهای ادواتکشاورزی است.

خودروهای پلاک زرد با حرف «ع» خودروهای حمل و نقل عمومی هستند که تاکسی ها و اتوبوس ها و...از جمله آن‌ها است.

خودروهای پلاک سبز

خودروهای پلاک سبز با حرف «پ»، خودرو های متعلق به پلیس،اعم از پلیس راهور، گشت انتظامی،پلیس مبارزه با مواد مخدر و... است.

خودروهای پلاک سبز با حرف «ث»، خودروهای متعلق به سپاه پاسداران است.

خودروهای پلاک قرمز

خودروهای پلاک قرمز با عبارت «تشریفات»، خودروهای تشریفات دولتی است.

خودروهای پلاک قرمز با حرف «الف»، خودرو های دولتی هستند که طبق قانون، استفاده شخصی از آن‌ها غیر مجاز است.

خودروهای پلاک آبی نوع دوم

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ش»، خودروهای متعلق به ارتش است

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ز»، خودروهای متعلق به وزارت دفاع و پشتیبانی است

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ف»، خودروهای متعلق به ستاد کل نیروهای مسلح است

خودروهای پلاک آبی نوع اول

خودروهای پلاک آبی دسته اول با حرف‌ «D»، خودروهای دیپلمات،کنسولی و سیاسی هستند

خودروهای پلاک آبی دسته اول با حرف «S»، خودروهای سفارتخانه‌ها و نمایندگان برای خدمت اداری هستند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • ببینید | ناخن طلا برای کاشت برای خانم‌های پولدار!
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟