Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@22:17:48 GMT

علت ظاهرشدن خطوط تیره در ناخن

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۸۴۵۹

علت ظاهرشدن خطوط تیره در ناخن

ملانونیچیا به تغییر رنگ صفحه ناخن در انگشت دست یا پا گفته می شود. این تغییر رنگ به طور معمول قهوه ای یا سیاه است و می تواند در یک یا تعداد بیشتری از ناخن ها رخ دهد. ناطقان: ملانونیچیا اصطلاحی برای تجمع رنگدانه های تیره در ناخن انگشتان دست یا پا است. این تغییر رنگ می تواند به طور طبیعی در افرادی با پوست تیره رخ دهد، اما گاهی اوقات ممکن است نشان دهنده مشکلات سلامت نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






وقتی خطوط تیره در ناخن ظاهر می‌شوند

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، ملانونیچیا نوعی بیماری ناخن است که در آن ملانین در صفحه ناخن وجود دارد. این می تواند به صورت یک خط تیره ظاهر شده یا کل ناخن را در بر بگیرد. دلایل مختلفی برای بروز این شرایط وجود دارند، از این رو، تشخیص دقیق اهمیت دارد.
تعریف

ملانونیچیا به تغییر رنگ صفحه ناخن در انگشت دست یا پا گفته می شود. این تغییر رنگ به طور معمول قهوه ای یا سیاه است و می تواند در یک یا تعداد بیشتری از ناخن ها رخ دهد.

صفحه ناخن به طور معمول به دلیل کمبود ملانین نیمه شفاف است. اما تحت برخی شرایط، ملانین می تواند موجب تغییر رنگ ناخن شده و به ملانونیچیا منجر شود.
انواع

سه نوع اصلی از ملانونیچیا وجود دارند:

ملانونیچیا طولی: همچنین به نام ملانونیچیا استریاتا نیز شناخته می شود و شایع‌ترین شکل ملانونیچیا است. این شرایط خود را به صورت خطی در امتداد طول صفحه ناخن نشان می دهد.

ملانونیچیا منتشر یا کلی: در این نوع، تغییر رنگ در کل صفحه ناخن رخ می دهد.

ملانونیچیا عرضی: این نوع به صورت خطی رنگی در عرض صفحه ناخن ظاهر می شود.
دلایل

ملانوسیت ها سلول هایی هستند که ملانین تولید می کنند. اگر تعداد ملانوسیت ها افزایش یابد یا ملانین بیشتر از حد معمول تولید کنند، این شرایط می تواند به ملانونیچیا منجر شود.

از دو روش ممکن است این اتفاق رخ دهد:

فعال سازی ملانوسیتی

در فعال سازی ملانوسیتی، تغییری در تعداد ملانوسیت ها رخ نمی دهد، اما این سلول ها تولید و توزیع ملانین در ناخن را افزایش می دهند.

هایپرپلازی ملانوسیتی

هایپرپلازی ملانوسیتی به افزایش تعداد ملانوسیت ها در ناخن اشاره دارد. در برخی موارد، این می تواند بی ضرر، یا خوش‌خیم باشد، اما در موارد دیگر می تواند بدخیم باشد.

دلایل احتمالی زیادی برای ملانونیچیا به واسطه فعال سازی ملانوسیتی وجود دارند و همچنین عواملی که می توانند احتمال بروز آن را افزایش دهند. از جمله دلایل و عوامل خطر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اختلافات نژادی: ملانونیچیا در افرادی با پوست تیره شایع‌تر است.

بارداری: ملانونیچیا طولی ممکن است طی بارداری رخ دهد.

عفونت قارچی: برخی از قارچ ها می توانند ملانین تولید کنند که در صفحه ناخن پخش می شود. این شرایط بیشتر در مردان رخ می دهد و ناخن شست پا را درگیر می کند.

عفونت باکتریایی: افرادی با سیستم ایمنی ضعیف می توانند در معرض خطر بیشتر عفونت با باکتری هایی باشند که می تواند موجب ملانونیچیا شود. از جمله این باکتری ها می توان به سودوموناس آئروژینوزا اشاره کرد.

عفونت ویروسی: افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی ممکن است با ایجاد خط های طولی و عرضی در ناخن های خود مواجه شوند.

بیماری های پوستی: بیماری های التهابی پوست مانند سوریازیس، لیکن پلان، و آمیلوئیدوز می توانند به فعال سازی ملانوسیتی و ملانونیچیا منجر شوند.

تروما: جویدن، کشیدن، و سایش ناخن می تواند به بروز ملانونیچیا طولی یا منتشر منجر شود.

تومورها: تومورهای خوش‌خیم و بدخیم مانند بیماری بوون یا سرطان سلول سنگفرشی، می توانند به فعال سازی ملانوسیتی منجر شوند.

بیماری های سیستمیک: افراد مبتلا به بیماری هایی مانند بیماری آدیسون و سندرم کوشینگ ممکن است در چندین ناخن دست و پای خود با ملانونیچیا مواجه شوند. این به طور معمول به شکل ملانونیچیا منتشر یا به صورت چندین خط ظاهر می شود.

داروها: داروها به طور معمول موجب ملانونیچیا عرضی در چندین ناخن می شوند.

مرتبط با درمان پزشکی: افرادی که شیمی درمانی یا پرتو اکس را تجربه می کنند ممکن است با ملانونیچیا مواجه شوند. مدت قرار گرفتن در معرض عامل ممکن است در این که فرد به ملانونیچیا مبتلا شود یا خیر تاثیر بگذارد.

دلایل احتمالی ملانونیچیا به واسطه هایپرپلازی ملانوسیتی شامل موارد زیر می شوند:

خال های ماتریس ناخن: این شرایط خوش‌خیم به شکل خطی طولی به رنگ قهوه ای تا سیاه که 3 تا 5 میلیمتر پهنا دارد، ظاهر می شود. این شایع‌ترین دلیل ملانونیچیا در کودکان است.

لنتیگو: این شرایط خوش‌خیم بدون وجود لانه های ملانوسیت رخ می دهد و به صورت خط هایی با پهنای 3 تا 5 میلیمتر ظاهر می شود. لنتیگو بیشتر در بزرگسالان شایع است تا کودکان.

ملانومای واحد ناخن: این شرایطی نادر اما بدخیم است و در کشورهای آسیایی شامل ژاپن، چین، و کره بیشترین شیوع را دارد. ملانومای واحد ناخن انگشت شست دست و پا و انگشت میانی را تحت تاثیر قرار می دهد.
عوامل خطر

ملانونیچیا می تواند هر فردی در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد، اما این شرایط بین افراد رنگین پوست بیشتر دیده می شود.

محیط هایی که افراد را در معرض باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها قرار می دهند نیز خطر ملانونیچیا را افزایش می دهند. به عنوان مثال، افرادی که به واسطه کار خود در تماس طولانی مدت یا مکرر با آب یا مواد مرطوب هستند، احتمال بیشتری دارد به ملانونیچیا باکتریایی مبتلا شوند.

افرادی که در فعالیت هایی شرکت می کنند که موجب سایش یا تروما به صفحه ناخن می شود ممکن است به ملانونیچیا مبتلا شوند. مطالعه ای در سال 2016 با حضور 275 شهروند کره ای مبتلا به ملانونیچیا نشان داد که تروما یکی از سه دلیل شایع بروز این شرایط بوده است.
درمان

گزینه های درمان برای ملانونیچیا به دلیل اصلی بروز این شرایط بستگی خواهد داشت. اگر دلیل آن خوش‌خیم باشد، فرد ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد.

برخی موارد ملانونیچیا ممکن است پس از رسیدگی به دلیل محو شوند. به عنوان مثال، اگر مصرف دارو دلیل بروز این شرایط است، ملانونیچیا باید طی شش تا هشت هفته پس از توقف درمان محو شود.

در مواردی که دلیل بدخیم است، پزشک ممکن است عمل جراحی را پیشنهاد دهد. جراح ممکن است کل واحد ناخن را برداشته یا انتهای انگشت را قطع کند.
تشخیص

پزشک به طور معمول دلیل ملانونیچیا را با دریافت سابقه پزشکی و معاینه ناخن ها تشخیص می دهد. پزشک تعداد ناخن های تحت تاثیر قرار گرفته و الگو و رنگ ملانونیچیا را بررسی خواهد کرد.

در برخی موارد، پزشک ممکن است به آزمایش های بیشتر برای کمک به تشخیص دقیق نیاز داشته باشد. وی ممکن است ناخن را زیر میکروسکوپی ویژه به نام درماتوسکوپ بررسی کند. این فرایند به نام آنیکوسکوپی (Onychoscopy) شناخته می شود. آنیکوسکوپی می تواند به تمایز ملانونیچیا از شرایط دیگر کمک کند.

معاینه دقیق می تواند به پزشک در تشخیص خوش‌خیم یا بدخیم بودن شرایط نیز کمک کند. در صورت ابتلا به ملانومای واحد ناخن، خط رنگی روی ناخن ممکن است تغییرات زیر را تجربه کند:

- با گذشت زمان پهن‌تر شود

- از نظر رنگ نامنظم‌تر شود

- گسترش یافته و پوست اطراف ناخن را تحت تاثیر قرار دهد

- خونریزی کند

- موجب تغییر شکل صفحه ناخن و تغییر اندازه آن شود

برای تایید شرایط، پزشک ممکن است بافت‌برداری (بیوپسی) را تجویز کند. این شامل برداشتن بخشی از ناخن و بررسی دقیق‌تر سلول های خط رنگی می شود.
عوارض

عوارض ملانونیچیا به دلیل زمینه این شرایط بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر ملانونیچیا بدخیم باشد می تواند گسترش یافته و با تحت تاثیر قرار دادن دیگر بخش های بدن به مشکلات سلامت جدی منجر شود.

برخی موارد ملانونیچیا می توانند به تغییر شکل کامل ناخن منجر شوند که شرایطی نگران کننده و آزاردهنده را برای فرد ایجاد می کند.
منبع: عصر ایران برچسب ها: ناخن ، ناطقان ، رنگ ، سیاه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ناخن ناطقان رنگ سیاه تحت تاثیر قرار طور معمول ملانوسیت ها ظاهر می شود برخی موارد واحد ناخن تغییر رنگ صفحه ناخن منجر شود خوش خیم ناخن ها رخ دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با انتخاب یک تلفن سانترال حرفه ای، کسب و کارتان را مدیریت کنید

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت های موفق و صاحبین کسب و کارهای اینترنتی برای حفظ ارتباط موثر با مخاطبین به یک یا چند خط تلفن نیازمند هستند. داشتن تلفن سانترال حرفه ای به مدیریت بهتر خطوط ارتباطی تلفن کمک می کند و کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه در زمینه فعالیت های تجاری بسیار موثر است و به عنوان یکی از ضروری ترین دستگاه ها برای تجربه ارتباط کاربردی و مداوم با مشتریان شناخته می شود.

سیستم سانترال با ارائه خطوط تلفن با قابلیت پاسخگویی بی حدو مرز نظر بیشتر شرکت ها را به خودش جلب کرده است و استفاده از این سیستم ارتباط افراد در بخش های مختلف را راحت می کند. اگر شما هم تصمیم به راه اندازی این سیستم دارید، خوب است با مفهوم ها و طرز کار آن آشنا شوید. همچنین بدانید چه تاثیر بر ارتقا کسب و کار و ارتباطات می گذارد.

نحوه کار تلفن سانترال حرفه ای

مراکز تلفن یا همان سانترال از گذشته های دور توسط افراد، شرکت ها و سازمان ها استفاده می شد. این دستگاه با پیشرفت و تحولات گسترده ای روبرو است و امکانات موثری در اختیار مخاطبین قرار می دهد.

سانترال های باکیفیت و حرفه ای بسیار پایدار و مطمئن هستند و بدون نگرانی ارتباط داخلی و خارجی را ایجاد می کند. نحوه کار پس از اینکه نصاب سانترال، راه اندازی آن را انجام داد بدین گونه است که تلفن های داخلی دفتر را به شبکه تلفن متصل می سازد. به همین خاطر، تلفن سانترال ارتباطی بین کارمندان دفاتر با کارمندان دیگر دفاتر ایجاد می کند. علاوه براین، امنیت بیشتری برای برقراری تلفن فراهم می سازد که در تماس های معمولی مشاهده نمی شود و قابلیت تماس کنفرانسی را دارد.

شرکت ها با کمک سیستم سانترال، ارتباط موثری بین کارمندان و تیم های مختلف شکل می دهد و تماس های خارجی را بر پایه پروتکل صوتی روی اینترنت یا خطوط تلفن آنالوگ و دیجیتال برقرار می کند. این تلفن چندین خط تلفن را به وسیله یک تلفن رومیزی دریافت می کند. داخل آن از چند پورت استفاده شده و به ورودی های خطوط وصل است. تعدادی از پورت نیز به خطوط داخلی شرکت متصل می شود. پس هنگامی که فرد با اپراتور ارتباط می گیرد، تماس او به کمک کدهای خاص رمزگشایی می شود و در آخر، به یکی از خطوط اصلی ارتباط پیدا می کند.

ویژگی های سانترال حرفه ای

به طور کلی این سیستم برای مدیریت خطوط تلفن کاربرد دارد و بر پایه ویژگی های زیر طراحی شده است:

ارتباط داخلی رایگان و سریع

در انتظار ماندن چند نفر پشت هر خط

ارائه منشی تلفنی

قابلیت ضبط و پیگیری تماس های دریافتی

دسترسی راحت و سریع مخاطبین به اپراتورها

کنترل و نظارت بهتر خطوط

سانترال همانند یک مرکز مخابراتی است که تمامی خطوط را روی یک تلفن دریافت می کند و موجب دسترسی راحت به چند خط شهر به طور همزمان می شود.

مزایا و معایب تلفن سانترال حرفه ای

هر سیستمی دارای مزایا و معایب خاص است. با دانستن آن ها به درک بهتری از عملکرد سیستم می رسید. یکی از مزایای تلفن سانترال ، دریافت خدمات پشتیبانی سانترال از شرکتی است  که سانترال خریداری کرده اید. در ادامه به معرفی  مزایا و معایب تلفن سانترال و مقایسه آن ها می پردازیم:

مزایای تلفن سانترال حرفه ای

نصب و راه اندازی راحت

ترکیب با برنامه های کاربردی

قابلیت تبدیل به منشی اتوماتیک

تجمع خطوط تلفن

ارتباط رایگان میان اتاق و کاربران

راهنمایی مشترکین به دیگر اپراتورها

معایب تلفن سانترال حرفه ای

هزینه بالا پشتیبانی

نیازمند تخصص و مهارت کافی برای نگهداری

عدم اتصال مناطق دور از سیستم اصلی

هزینه بالا ارتقا و پیکربندی

مقایسه تلفن های سانترال حرفه ای

تلفن سانترال در محیط های اداری، سازمان و ... در حال استفاده است و در مدل های مختلف ارائه می شود. در این بخش به معرفی انواع تلفن های سانترال و مقایسه آن ها می پردازیم:

تلفن آنالوگ

این تلفن به دو مدل رومیزی و بی سیم در دسترس است و قیمت مناسبی نسبت به دیگر گوشی ها دارد. اما کارایی و قابلیت های آن نسبت به گوشی های استاندارد سیستم کمتر است.

برخی مدل های آنالوگ از نمایشگر بهره مند هستند و با قابلیت ارسال اطلاعات نمایشگر، شماره مخاطبین را به نمایش می گذارند. سازگاری این مدل ها با دستگاه های سانترال بسیار بالا و برای نصب آن به یک زوج سیم نیاز است.

تلفن تحت شبکه

تلفن تحت شبکه روی بستر شبکه اجرا می شود و نیازی به کابل کشی جداگانه ندارد. این تلفن جز جدیدترین تلفن های مرکزی سیستم سانترال است که کیفیت صدای بالایی دارد و به راحتی پشتیبانی می شود.

تلفن هایبرید

این تلفن برای دستگاه های کم ظرفیت است و برای اجرا نیاز به دو زوج سیم یا چهار رشته سیم دارد. برای اجرای تلفن هایبرید هزینه های زیادی نیاز است.

تلفن دیجیتال

تلفن های دیجیتال با امکانات زیادی ارائه می شود و به کمک یک زوج سیم دیتا شروع به کار می کند. برای تهیه آن باید هزینه بیشتری نسبت به تلفن های معمولی پرداخت کنید، اما قابلیت های آن بسیار گسترده است. زیرا دکمه ها نسبت به تلفن معمولی عملکرد بهتری ارائه می دهد.

معرفی برندهای تلفن سانترال حرفه ای

دستگاه های سانترال با ایجاد ارتباط موثر منجر به ارتقا سرعت روند کاری شده است و از هزینه های کسب و کارها می کاهد. با راه اندازی تلفن گویا، کارمندان با ارتباط راحت با یکدیگر به صحبت می پردازند و قابلیت ثبت گزارش از نحوه پاسخگویی مشتریان وجود دارد. برندهای مختلفی در زمینه تولید تلفن سانترال فعالیت دارند که شناخته شده ترین آن ها شامل موست، گرند استریم، سیسکو، آوایا، زیمنس و پاناسونیک است.

برای انتخاب مناسب از برندهای تلفن سانترال عوامل مختلف مانند تعداد کارکنان، ارتباط های مختلف درون سازمان و دیگر ویژگی ها در نظر گرفته می شود. در ادامه با بهترین برند سانترال و ویژگی های هر کدام آشنا می شوید:

پاناسونیک

این برند فعالیت خود را از سال 1918 آغاز نمود و به عنوان یکی از بهترین برندهای تولیدکننده تلویزیون در جهان است. محصولات الکتریکی و الکترونیکی پاناسونیک در محیط های خانگی، تجاری و صنعتی استفاده می شود و سهم زیادی از بازار را از آن خود کرده است.

موست

مدل های هوشمند این برند کارایی بی نظیری دارد و برای کسب و کارهای کوچک انتخاب مناسبی است. تلفن های هوشمند موست بر پایه IP موجب دسترسی راحت و همیشگی می شود و دسترسی راحتی نیز دارد.

سیسکو

این برند یکی از شناخته شده ترین برندهای تولیدکننده تجهیزات شبکه است که محصولات گسترده ای در حوزه شبکه و ارتباطات ارائه می دهد. از جمله دستگاه های ارتباطی سیسکو، سانترال IP است که برای خطوط آنالوگ و شبکه بی سیم انتخاب مناسبی است.

بهترین سانترال برای کسب و کار کوچک کدام است؟

مناسب ترین سیستم تلفن برای کسب و کار کوچک باید ویژگی های لازم را داشته باشد. دسترسی به سیستم از هر مکانی برای این دسته از کسب و کارها بسیار اهمیت دارد، مخصوصا کسب و کارهایی نوپا که محل مشخصی ندارند. معمولا تکنولوژی های ارتباطی با استفاده از اینترنت مناسب آن ها است، زیرا موجب کاهش هزینه های تلفنی می شود و انعطاف پذیری بالایی دارد. همچنین بسیار ساده راه اندازی می شود و برای استفاده نیاز به دانش خاص ندارد. پس با بررسی مدل های مختلف سانترال می توانید گزینه مناسب برای کسب و کار کوچک انتخاب کنید. برای مثال مدل KX-TDA100DBA یکی از پیشنهادهای موثر است که به حالت اولیه از 8 خط شهری، 24 خط آنالوگ داخلی و 4 خط خارجی پشتیبانی می کند.

سخن پایانی

نصب و راه اندازی سانترال حرفه ای برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ جز واجبات است و بخشی از برنامه ریزی های مدیریت و ارتباط مشتریان را پوشش می دهد. این سیستم به گونه ای طراحی شده است که در هر لحظه پاسخگو مشتریان باشد و خطوط تلفن با سرعت بالا مدیریت می شود.

فروشگاه اینترنتی جهان ارتباط امید به آدرس jahanertebatomid.ir با 15 سال تجربه در زمینه ارائه خدمات تجهیزات مخابراتی و سیستم حفاظتی امنیتی  ویدئوپروژکتور در تهران و سایر شهرستان ها فعال میباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری باند سارقان کابل های مترو!
  • مزایا و معایب استفاده از لوله مانیسمان و لوله اسپیرال به عنوان لوله گازی چیست ؟
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • با انتخاب یک تلفن سانترال حرفه ای، کسب و کارتان را مدیریت کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ببینید | ناخن طلا برای کاشت برای خانم‌های پولدار!
  • آب شرب ۲۵ هزار نفر در بهمئی پایدار شد
  • ببینید | آب مروارید چیست؟
  • آب مروارید چیست؟ فیلم
  • روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!